• președintele Ionel Arsene a efectuat vizite de lucru pe DJ 207 D, DJ 155 I și DJ 207 C
Condițiile meteorologice favorabile din această primăvară permit efectuarea lucrărilor de reparații și modernizări a drumurilor județene, pentru care este asigurată finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau de la bugetul județului.
În ultimele zile, președintele Consiliului Județean Neamț a efectuat mai multe vizite pe șantierele în lucru, pe traseele unde se efectuează intervenții pentru modernizare.
„Drumul județean DJ 207D Sagna – Gâdinți este în plin proces de modernizare. Lucrarea se realizează pe o lungime de 4 km. Traseul avea fundația afectată de traficul intens și au fost necesare intervenții pentru consolidarea ei. Apoi s-a lucrat la terasamente și s-a turnat stratul de bază. Acum se lucrează la completarea sistemului rutier cu stratul de legătura și cel de uzură. Am promisiunea constructorului că până la începutul verii proiectul de modernizare a acestui drum va ajunge la final. Valoarea totală a lucrării este de 17 milioane de lei. Fondurile provin din Programul Național de Dezvoltare Locală“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
La începutul acestei săptămâni, una dintre cele mai mari și importante lucrări din infrastructura rutieră nemțeană a fost finalizată. Este vorba despre DJ 155I Târgu Neamț – Totoiești, modernizat pe o lungime de 27 de kilometri.
„Este o lucrare amplă, realizată exemplar, care va satisface pretențiile tuturor participanților la traficul de pe această rută!
Acest traseu este important pentru turismul județului și sunt convins că de acum vor veni și mai mulți vizitatori în zona Târgu Neamț, având în vedere că un drum bun atrage turiști și dezvoltare economică. Sunt convins că vom depăși cu bine situația actuală, impusă de pandemie, și totul va intra în ritmul normal! Atunci, una dintre cele mai atractive zone ale județul nostru, Târgu Neamț, va fi din nou înțesată de turiștii dornici de a se bucura de o oază de spiritualitate, o lecție de istorie și cultură, bucate tradiționale și peisaje de basm. Sigur, mă preocup să dezvolt absolut toate zonele județului! Sunt convins că fiecare nemțean vede cum drumurile au fost modernizate în ultimii ani, iar acolo unde încă nu au început lucrările, îi asigur că vom interveni în scurt timp!“, a mai spus președintele Consiliului Județean.
Altă lucrare importantă din domeniul infrastructurii rutiere se realizează pe DJ 207C, între localitățile Valea Ursului – Oniceni. Pe acest sector de drum se toarnă covor asfaltic, pe o lungime de 3 km.
„Am mers în zonă pentru a vedea cum evoluează proiectul. Mă interesează să se execute o lucrare de calitate, ceea ce urmăresc să se întâmple pe toate șantierele din județ.
Acord o atenție deosebită infrastructurii rutiere nemțene! Este o prioritate a mandatului meu de președinte al Consiliului Județean!
Pe lângă faptul că vreau ca toți participanții la trafic să fie mulțumiți de condițiile de circulație, mă bucură și un alt aspect: faptul că au activitate firmele de construcții. Asta înseamnă locuri de muncă, salarii, impozite și taxe colectate la bugetele locale!“, a mai spus președintele Ionel Arsene.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Drumuri județene în plină modernizare