Consiliul Județean va suporta, din fonduri proprii, în cel mai scurt timp posibil, achiziționarea de către Spitalul de Urgență Piatra Neamț, a unor noi ventilatoare mecanice, monitoare pentru funcții vitale, injectomate și paturi ATI, pe lângă cele recent achiziționate.
De asemenea, la cererea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, unitatea medicală va tripla cantitatea de materiale sanitare – mănuși, măști și combinezoane, astfel încât să existe stocuri suficiente în caz de nevoie.
„Unitatea dispune de toată aparatura necesară pentru a se interveni în caz de epidemie, dar am cerut măsuri de protecție suplimentare, pentru a îndepărta orice risc. Marți m-am întâlnit cu conducerea spitalului, pentru a mă convinge că unitatea este pregătită pentru o eventuală criză. Etajul 2 al Secției Infecțioase a fost amenajat pentru a prelua eventualele cazuri. Există aparatură, echipamente de protecție și cadre medicale instruite pentru gestionarea situației.
Situația este gravă la nivel național și mondial, capătă dimensiuni tot mai mari odată cu trecerea timpului și nu vreau să aud că ne-ar putea lua pe nepregătite!
Fac tot ce ține de mine ca președinte al Consiliului Județean în subordinea căruia se află Spitalul de Urgență Piatra Neamț, numai să știu că nemțenii vor fi tratați corespunzător în caz de coronavirus!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Aparatură medicală și materiale sanitare de rezervă pentru Spitalul Județean de Urgență