Consiliul Județean Neamț a găzduit o ședință de lucru condusă de președintele instituției, Ionel Arsene, la care au participat reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Urbtrans, ai primăriilor care fac parte din această asociație, conducerea SC Troleibuzul și membrii AGA și CA ai acestei societăți.
Scopul întâlnirii a fost identificarea unor soluții prin care să se deblocheze situația financiară a operatorului de transport public de persoane.
„Fac tot ce ține de mine pentru a salva transportul public de călători din Piatra-Neamț și comunele Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gârcina, Săvinești și orașul Roznov! Vreau să modernizăm mijloacele de transport în comun pentru ca nemțenii să călătorească în condiții bune. De curând s-a semnat un proiect cu finanțare europeană, prin care vor fi achiziționate 21 de autobuze electrice, cu 7 stații de încărcare rapidă și 21 cu încărcare lentă și altul este în pregătire“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Proiectul al cărui contract de finanțare urmează să fie semnat presupune, printre altele, achiziționarea a 20 de autobuze electrice, cu 5 stații de încărcare rapidă și 20 de încărcare lentă, plus extinderea autobazei existente.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Ședință de lucru pe tema transportului public de călători