Lucrările pentru consolidarea unui segment din drumul județean DJ 157 C, care leagă localitatea Alexandru cel Bun de Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, continuă.
„Am mers la punctul de lucru de pe acest traseu să văd cum se desfășoară lucrările. Sectorul de drum care necesită reparații a fost afectat de precipitațiile din luna iulie a anul trecut, care au generat alunecările de teren. Drumul acesta este foarte important deoarece asigură accesul la o unitate spitalicească de interes regional și duce spre o zonă aleasă pentru relaxare de către foarte mulți iubitori de natură“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
În zona unde se execută lucrările de consolidare s-au turnat 71 de coloane pentru fixarea solului, la o adâncime de 12 metri. Acestea au menirea de a stopa alunecările de teren din zonă. Înainte de a începe lucrările, a fost comandat un studiu geotehnic în cadrul căruia s-au solicitat și părerile unor profesori universitari pentru a identifica soluția cea mai bună pentru consolidarea versantului din zonă.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
RReparațiile pe DJ 157C, spre Bisericani, avansează de la o zi la alta