Două unități sanitare din Neamț – Spitalul Municipal de Urgență Roman și Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae“ Bicaz – au primit fonduri pentru a putea fi modernizate ori dotate, în baza a două proiecte de hotărâre care au fost aprobate în plenul ședinței ordinare a Consiliului Județean Neamț, care a avut loc astăzi, 11 mai 2020.
Pentru spitalul din Roman, suma alocată este de 450.000 de lei. Destinația acestor bani este realizarea unor lucrări de reparații curente pentru înlocuirea țevilor de ape uzate și ape pluviale din subsolul spitalului, pentru desfășurarea în condiții optime a actului medical și pentru asigurarea unor servicii de calitate pacienților. La această unitate medicală sunt arondate circa 200.000 de persoane din Roman și comunele limitrofe.
În cazul Spitalului Bicaz, alocarea financiară în valoare de 200.000 de lei va fi utilizată pentru achiziționarea unor echipamente și dispozitive medicale, motivat de condițiile
impuse de starea de urgență și măsurile ce trebuie adoptate de fiecare
unitate sanitară în vederea limitării răspândirii infecției cu SARS CoV-2, a monitorizării și internării posibilelor cazuri grave care se vor prezenta în perioada următoare.
„Astăzi am condus ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț, pentru a aproba mai multe proiecte, unele dintre ele extrem de importante în această perioadă, când vedem cu toții cât de necesar este să avem unități medicale moderne, dotate, pregătite atât pentru a-i trata pe pacienți în cele mai bune condiții cât și pentru a oferi cadrelor sanitare suportul necesar pentru desfășurarea activității.
În urma votului colegilor mei, am acordat 200.000 de lei de la bugetul județului pentru echipamente și dispozitive medicale la Spitalul Bicaz și 450.000 de lei pentru a finanța lucrări de reparații curente la Spitalul Municipal Roman. Am răspuns astfel apelului primarului de Roman, care ne-a făcut cunoscut faptul că sunt necesare lucrări de reparații în subsolul spitalului, având în vedere că țevile de evacuare existente prezintă spărturi pe mai multe tronsoane, fapt ce conduce la inundarea spațiului respectiv și crearea unui mediu propice apariției insectelor dăunătoare.
Mă bucur că plenul legislativului județean nemțean a fost de acord cu propunerea mea, de a sprijini municipalitatea romașcană cu fonduri, astfel încât spitalul pe care îl are în subordine și care deservește întreaga populație a orașului și a comunelor limitrofe să poată fi modernizat.
Tot în ședința de astăzi am aprobat solicitarea de transmitere a unui teren din proprietatea orașului Târgu Neamț în proprietatea județului Neamț, pentru a se putea realiza Stația de Pompieri și sediul SMURD“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 
Pentru galerie foto consultați link-ul de mai jos:
Fonduri de la bugetul județului pentru modernizarea
spitalelor din Roman și Bicaz