Consiliul Județean Neamț a alocat 3,2 milioane de euro pentru realizarea acestei unități medicale

Spitalul Modular Mobil COVID, care va fi realizat și cu contribuția județului Neamț în localitatea Lețcani, județul Iași, prinde contur. Au ajuns primele module în care se vor asigura servicii medicale specializate pentru persoanele infectate cu virusul SARS CoV-2.

O parte din fondurile necesare pentru realizarea acestui spital se asigură de la bugetul județului Neamț, la propunerea președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

„Ultimele două luni au fost deosebit de grele pentru bolnavii din județul nostru care au avut alte afecțiuni decât COVID, pentru că au fost și încă mai sunt direcționați pentru tratare la spitalele din Roman și Târgu Neamț. La Piatra Neamț sunt internați doar suspecții și infectații cu virusul pandemic. Îmi doresc să se termine cât mai repede instalarea spitalului mobil modular de la Lețcani, pentru a putea reveni la normal Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, pentru a scuti de și mai mult disconfort oameni aflați deja în suferință“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Spitalul mobil va fi format din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni și va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă.
De asemenea, conform proiectului, această unitate va mai avea triaj, UPU şi terapie intensivă, policlinică şi zonă administrativă, depozit şi zonă de suport tehnic, radiologie, unitate de sterilizare, laboratoare de analize medicale, bancă de sânge, depozit pentru medicamente, farmacie, saloane pentru pacienţii cu forme uşoare sau medii, saloane pentru terapie intensivă, sală de operaţie, zonă postoperatorie, spaţii pentru personalul medical, spălătorie, bucătărie, sală de mese, morgă, toalete, rezervor de apă, generator de curent, sală pentru gestionarea infrastructurii IT, staţie pentru oxigen și zonă de cazare cu 16 paturi pentru personalul medical.

„Acest spital modular mobil va deservi populația Moldovei, în eventualitatea apariției unui nou val al crizei pandemice. Având în vedere dimensiunile proiectului, pot afirma cu maximă convingere că județele Neamț și Iași vor fi pregătite din punct de vedere al asigurării serviciilor medicale pentru populație. M-am luptat pentru realizarea acestui proiect și, iată, am ajuns în etapa în care vedem cum capătă contur“, a mai spus președintele Ionel Arsene.

 
Pentru VIDEO consultați link-ul de mai jos:
A început montarea Spitalului Modular Mobil COVID