Întreaga aparatură și echipamentele medicale necesare pentru ca întreaga unitate sanitară să devină funcțională au ajuns la Lețcani, în județul Iași.
Specialiștii veniți din Turcia vor finaliza instalarea acestui spital, care va fi format din aproximativ 100 de containere de diferite dimensiuni și va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă.
„Sunt mulțumit că vom putea oferi locuitorilor din Neamț și Iași posibilitatea de a se trata într-un spital modular modern, care va oferi totodată șansa bolnavilor cronici, și nu numai, de a putea beneficia de asistență medicală fără a mai aștepta, fiind plimbați între spitale.
Când numărul celor infectați crește zilnic, avem nevoie mai mult ca oricând de această investiție! Le mulțumesc pentru susținere tuturor celor care au înțeles necesitatea acestui spital mobil în această perioadă de pandemie și îi asigur pe toți că tot ceea ce fac este pentru nemțenii mei!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Pentru VIDEO consultați link-ul de mai jos:
Toate containere care vor alcătui Spitalul Modular Mobil COVID-19 au ajuns la destinație