Miercuri, 16 decembrie, a fost convocată o ședință ordinară a Consiliului Județean, cu multe proiecte pe ordinea de zi, care rezolvă o parte dintre problemele urgente ale județului.
S-a aprobat tema de proiectare pentru realizarea unei construcții în punctul Ocolașul Mare, necesară administrării ariei protejate din cadrul Parcului Național Ceahlău.
De asemenea,s-a prelungit cu doi ani durata convenției de asociere între Județul Neamț, DGASPC și Fundația „Hope and Home for Children“ România pentru realizarea celor 4 case de tip familial, în care vor fi găzduiți 48 de copii aflați în situații dificile. După finalizarea acestui proiect, Complexul de Servicii „Elena Doamna“ se va închide. În aceste căsuțe, copiilor li se oferă condiții foarte bune și se dezvoltă într-un mediu apropiat de cel familial.
S-a decis acordarea cu titlu gratuit, pe o perioadă de cinci ani, a unui nebulizator Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, cu scopul eliminării transmiterii infecțiilor virale.
Au fost stabilite prețurile medii ale produselor agricole, necesare evaluării în lei a arendei achitate în natură și prețului mediu al masei verzi obținute de pe pajistile permanente.
„Nemțenii trebuie să știe că prin toate proiectele pe care le inițiez și pe care le supun votului consilierilor, urmăresc dezvoltarea și modernizarea județului Neamț“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
16 decembrie