Consiliul Județean Neamț, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului implementează patru proiecte cu finanțare europeană, în valoare de 5 milioane de euro, prin care se vor construi șapte case de tip familial și vor fi amenajate trei centre de recuperare de zi, în municipiul Roman.

Complexul de Servicii Romanița Roman, unde, în prezent sunt internați micuții cu dizabilități, va deveni centru maternal extins. Copiii vor fi repartizați în cele șapte case de tip familial, iar centrele de zi vor avea personal specializat pentru a-i ajuta să se integreze social și să aibă o viață apropiată de cea normală.

În plus, Consiliul Județean Neamț are un acord de asociere cu DGASPC și Fundația „ Hope and Home for Children“ România prin care s-au construit alte patru case de tip familial, în Piatra-Neamț, Roznov, Săvinești și Târgu-Neamț. Două dintre ele au fost deja date în folosință, iar celelalte două sunt în faza de dotare, respectiv asigurare a utilităților.

„În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț am susținut toate proiectele care vizează îmbunătățirea condițiilor de tratament și cazare pentru copiii aflați în situații dificile. În noile spații de cazare, li se asigură toate condițiile necesare, vor fi bine îngrijiți, consiliați și ajutați să progreseze“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

 

FOTO
Copiii institutionalizați vor fi mutați