Cheile Bicazului aparțin județului Neamț, așa cum atestă un proces verbal datat din 1998, semnat de către autoritățile din comuna Bicaz Chei și cele din municipiul Gheorghieni, județul Harghita.
Decizia este parafată, fără nici un drept de apel, de către Curtea de Apel Ploiești, care în cursul acestei săptămâni a respins contestația formulată de autoritățile din Harghita, autorități care se împotriveau sentinței din iunie 2020, prin care se prevedea că zona Cheile Bicazului rămâne în administrarea județului Neamț.
De miercuri, 13 ianuarie 2021, există o decizie definitivă și irevocabilă în favoarea județului Neamț.
„S-a tranșat, printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Ploiești, o ultimă încercare a autorităților din județul Harghita, care prin intermediul instanței de judecată voiau să traseze o nouă graniță între județe, urmărind trecerea Cheilor Bicazului în administrarea municipiului Gheorghieni.
Sunt fericit pentru nemțenii din comuna Bicaz Chei, care astăzi, la aflarea sentinței, au răsuflat ușurați, după aproape un deceniu de lupte în instanțele de judecată pentru pământul lor!
Sunt alături de autoritățile locale din această comună, care au avut de înfruntat adversitatea colegilor din Harghita și îi felicit pe colegii mei din Consiliul Județean, care au contribuit, prin probele depuse la dosarul de judecată și sprijinirea comunei Bicaz Chei în acest litigiu, la primirea sentinței care nu va mai putea fi vreodată răsturnată.
Granița dintre județul nostru și Harghita va fi cea care a fost dintotdeauna și circa 700 de hectare de teren, revendicate pe nedrept, rămân ale comunei Bicaz Chei, așa cum e prevăzut într-un proces verbal datat încă din 1998.
Am avut mereu încredere în Justiția română și am sperat că vom câștiga acest proces, în ciuda luptei grele și îndelungate!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Cheile Bicazului rămân în județul Neamț