Începând cu luna februarie și până la sfârșitul acestui an, vor fi alocate fonduri de la bugetul județului pentru susținerea unora dintre cheltuielile aferente funcționării Căminului pentru Persoane Vârstnice Roznov și pentru Unitatea de Asistență Medico-Socială de la Ceahlău.
La Roznov își duc traiul 50 de rezidenți, persoane care au probleme sociale și medicale și era nevoie de sprijin financiar pentru că unitatea nu are asigurate fonduri pentru cheltuielile de personal. Sunt 25 de angajați, pentru plata cărora se va aloca în perioada februarie – decembrie 2021 suma de 400.000 de lei. Banii se vor da în tranșe lunare.
Altă unitate pentru care se alocă fonduri cu care să se plătească personalul angajat, cu excepția cadrelor medicale, este cea de la Ceahlău. Acolo sunt cazați 48 de nemțeni care provin din comunele de pe Valea Muntelui și sunt 23 de salariați care se ocupă de îngrijirea lor, dintre care 6 sunt cadre medicale. Alocarea de la bugetul județului este de 951.600 de lei, urmând a se face virări lunare, până la sfârșitul anului în curs.
„Deși trebuie să suportăm diverse cheltuieli pentru problemele care apar în județ, nu puteam neglija nici nevoile acestor unități care au grijă de bătrâni suferinzi. Asigurarea asistenței sociale în Neamț rămâne o grijă pentru mine, președintele Consiliului Județean!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
CJ susține financiar două unități medicale pentru a asigura servicii de protecție bătrânilor