Unul dintre obiectivele conducerii Consiliului Județean Neamț este sprijinirea producătorilor agricoli, astfel încât aceștia să ofere consumatorilor produse bio.
În acest scop, vineri, 2 aprilie 2021, a fost organizată o ședință a reprezentanților instituției cu specialiști ai Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, primari nemțeni și producători tradiționali, în cadrul căreia s-au prezentat noile oportunități de finanțare prin programele multinaționale de promovare a produselor agricole.
Consiliul Județean a făcut deja un prim pas în sprijinirea agricultorilor și a demarat proiectul Cluster Produs în Neamț, în care alături de instituție mai sunt 20 de membri fondatori, precum orașul Târgu-Neamț, comunele Agapia și Vânători-Neamț, întreprinderi și asociații ale producătorilor din Neamț, institute de cercetare și inovare și entități catalizator.
„Sprijinirea agricultorilor nemțeni este o prioritate pentru mine! Coagulăm toți factorii interesați în Asociația Cluster Produs în Neamț și suntem interesați de promovarea programelor prin care agricultorii pot primi finanțare nerambursabilă. Vreau să sprijinim producătorii atestați din județul Neamț și să susținem dezvoltarea durabilă și sustenabilă a zonei noastre. Este esențial să creștem competitivitatea economică și să promovăm producătorii locali prin participarea la târguri și evenimente de profil din țară și străinătate“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Producătorii nemțeni, sprijiniți în a face agricultură bio