Județul Neamț deține două destinații – Ținutul Neamțului și Parcul Natural Vânători Neamț – în Ruta Destinațiilor de Excelență EDEN din România.

Conform anunțului făcut zilele trecute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, frumusețea locurilor din Neamț, vastul patrimoniu cultural, bogata gastronomie tradițională, ospitalitatea oamenilor și, nu în ultimul rând, datinile și obiceiurile strămoșești puse în valoare în satele și orașele nemțene au intrat într-o nouă etapă a recunoașterii.

„Ruta Destinațiilor de Excelență EDEN din România, în care județul Neamț are două la număr, dintr-un total de 36, a fost recunoscută ca rută cultural-turistică națională de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și astfel devenim vizibili în întreaga lume! E o mare cinste pentru noi, nemțenii, să vedem că ținutul nostru apare într-un astfel de context, în care sunt doar 20 de județe ale țării, iar noi suntem în frunte! Sunt mândru că la nivelul Consiliului Județean, multele eforturi depuse pentru dezvoltarea turismului încep să dea roade. Așa cum am spus-o în dese rânduri, județul nostru trebuie așezat pe harta turismului național, european și mondial!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Comisia Europeană a lansat în anul 2006 Proiectul EDEN – European Destinations of Excellence. Obiectivele urmărite vizează creşterea vizibilităţii destinaţiilor non-tradiţionale, creşterea conştientizării asupra diversităţii şi calităţii ofertei turistice europene, reducerea sezonalităţii, susținerea turismului durabil, crearea de reţele între destinaţii.

FOTO
Județul Neamț, traversat de Ruta Destinațiilor de Excelență EDEN din România