Delegația Ambasadei Republicii Coreea la București a efectuat o vizită de lucră în județul Neamț, în perioada 8-10 iunie 2021, la invitația conducerii Consiliului Județean Neamț.
Conform programului, în fiecare zi, înalții diplomați s-au întâlnit, în prezența președintelui Consiliului Județean, Ionel Arsene, cu reprezentanți ai mediului de afaceri nemțean și au vizitat principalele obiective turistice ale zonei noastre.
În prima zi a vizitei, Excelența Sa, Domnul Ambasador Kim Yong Ho, împreună cu doamna Kim Sung Hee, doi consilieri pe probleme politice și economice și Excelența Sa Valeriu Arteni, fost ambasador al României în Republica Coreea, au participat la un forum de afaceri găzduit de Consiliul Județean și la un vernisaj al unei expoziții de fotografie coreeană, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“.
Miercuri, 9 iunie, membrii delegației oficiale și autoritățile județene au fost invitați pentru a cunoaște activitatea a două societăți comerciale, SC Comes SA și SC Nord Arin Prod Com, după care au petrecut câteva ore într-un cadru deosebit, în Cheile Bicazului.
În ultima zi a vizitei, joi, 10 iunie, de Înălțare, oaspeții și gazdele au mers la Mănăstirea Văratec, unde au vizitat muzeul lăcașului de cult, după care a urmat o întâlnire cu autoritățile locale ale orașului Târgu-Neamț.
„Joi, fiind ziua în care îi comemoram pe cei care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, alături de delegația oficială, după întâlnirea cu primarul Daniel Harpa, am participat la ceremonia depunerii de coroane de flori, la Monumentul Eroilor din Târgu-Neamț.
În tot acest timp, Excelența Sa, Doamna Kim Sung Hee, având un program personalizat, a vizitat Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Târgu-Neamț și a cunoscut-o pe doamna Maria Ioniță, producător local de lavandă. Într-o altă zi de a interacționat cu mai mulți copii înscriși la cursurile de olărit de la Șoala Populară de Artă a Centrului pentru Cultură și Arte «Carmen Saeculare», a apreciat în cadrul unei expoziții frumusețea portului popular românesc și i-a cunoscut pe asistații de la Centrul de Educație Incluzivă Târgu-Neamț.
Joi, aflându-ne în una dintre cele mai frumoase zone ale județului, le-am arătat înalților diplomați măreția Cetății Neamț, unde au fost martori la ceremonialul de schimbare a gărzii și au urmărit dansul domnițelor, după care am vizitat două firme din Târgu Neamț, Sofiaman și Ikosar, prima producătoare de confecții textile și cealaltă de mase plastice și produse din cauciuc.
Au fost trei zile cu un program extrem de variat, în care delegația oficială de la Ambasada Coreei a avut ocazia de a ne cunoaște județul, pe câțiva dintre întreprinzătorii locali și potențialul economic pe care îl prezintă zona noastră. Am convingerea că experiența lor în județul nostru a fost una deosebită și sper ca după această vizită să se concretizeze unele parteneriate de afaceri între Neamț și Coreea“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Delegația Ambasadei Republicii Coreea la București – trei zile în județul Neamț