Unul dintre șantierele din județul Neamț în care se lucrează susținut după ce au trecut lunile calendaristice ale iernii este pe podul de la Luțca. Acesta are o lungime de 216 metri, fiind unul dintre cele mai mari poduri hobanate din țară.
Momentan se execută unele dintre cele mai importante lucrări aferente intervenției. Se acționează la nivelul grinzilor casetate și se îndepărtează betonul alterat din zona hobanelor rămase. De asemenea, se curăță armăturile, se aplică pe ele tratamente antirugină, se fac decopertări și înlocuiri ale sistemului rutier la rampele de acces, iar pe dedesubt, pe toată lungimea podului, s-a montat un eșafodaj care permite echipelor să lucreze în condiții de siguranță.
„În perioada următoare se va pune la punct calea de acces, prin armare, turnarea betonului de tip ușor pentru egalizare, a plăcii de suprabetonare armată și a stratului de asfalt special.
Preconizez că în iulie-august, această lucrare complexă va fi finalizată și va rezista alți 50 de ani. Acest pod a fost construit în perioada ‘65-‘70 și nu a fost reparat niciodată până acum. Erau strict necesare intervențiile acestea, podul acesta creând mare disconfort participanților la trafic“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

VIDEO
Reparațiile la podul de la Luțca