Delegația oficială a Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România a efectuat o vizită în județul nostru, unde a petrecut două zile. Pe perioada șederii în județ, pe 7 și 8 iulie 2021, oaspeții au vizitat orașele Târgu-Neamț și Piatra-Neamț.

Prima deplasare a avut loc în zona Târgu-Neamț, la Ținutul Zimbrului, un loc de poveste, unde înalții diplomați au admirat peisajele și au degustat produse locale tradiționale.
„Mi-a făcut plăcere să îi invit pe oaspeții noștri și la Cetatea Neamț, un loc de legendă, reprezentativ pentru județul nostru, unde pe lângă obiectivul în sine am admirat și dansul Sânzienelor.
În cursul zilei de joi, delegația oficială a Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România a ajuns la Curtea Domnească din Piatra Neamț, prilej cu care a aflat despre muzeele din zonă, despre istoria și cultura care ne reprezintă.
Vizita delegației oficiale a Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România s-a dovedit a fi o ocazie deosebită pentru a ne cunoaște județul, câteva dintre obiectivele turistice, tradițiile și potențialul turistic al zonei noastre.
Sunt mândru că la Consiliul Județean Neamț, la diferență de câteva săptămâni de la vizita delegației Ambasadei Republicii Coreea la București, ne-au trecut pragul oaspeți egipteni. Sper într-o revigorare a relațiilor diplomatice, după o perioadă de stagnare impusă de pandemie, și am convingerea că vom reuși să identificăm în urma acestor vizite căile prin care județul nostru să deruleze diverse proiecte cu țări străine, pentru dezvoltarea economiei și turismului nemțean“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Vizită de lucru în județul Neamț a delegației oficiale a Ambasadei Republicii Arabe Egipt