• Un drum de pământ, cu lățimi de cel mult trei metri, va deveni una dintre cele mai importante căi de legătură între două regiuni ale țării
Modernizarea drumului județean DJ 127A, Bicazul Ardelean – Tulgheș – Harghita, este unul dintre proiectele cele mai importante pe care le gestionează Consiliul Județean Neamț în această perioadă.
Datorită unei investiții majore, un drum de pământ, care nu depășea o lățime de trei metri, va deveni o arteră de circulație de cea mai bună calitate, care va lega județul Neamț de Harghita și, implicit, Moldova de Ardeal, iar drumul către Cluj va fi mai scurt cu mai mult de o oră.
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a efectuat o vizită de lucru în zonă, pentru a vedea evoluția lucrării. „Am fost pe șantier și am văzut noua etapă în care a ajuns lucrarea începută anul trecut. Sunt foarte mulțumit de evoluția proiectului. Până acum, pe primul sector ce se întinde pe aproximativ trei km, s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, și urmează a se executa 18 podețe cu diferite lungimi și ziduri de sprijin. Pentru că s-a terminat consolidarea, de săptămâna viitoare va începe turnarea covorului asfaltic.
Proiectul pe DJ 127A vizează modernizarea a 6 km de drum, pe care niciodată nu a fost turnat asfalt. Până la a-l reabilita, acest traseu, care pe alocuri era la nivel de potecă, avea o lățime maximă de trei metri. După reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente. Va fi un drum de care se vor bucura toți participanții la traficul din zonă, turiștii care vor alege să ne viziteze Valea Muntelui, iar eu, ca președinte al Consiliului Județean Neamț, voi fi extrem de bucuros că instituția pe care o reprezint a mai implementat un proiect de succes, care duce la creșterea nivelului de trai în județ!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

VIDEO
Consiliul Județean Neamț leagă Moldova de Ardeal