O lucrare amplă de modernizare a infrastructurii rutiere derulată de Consiliul Județean Neamț în această perioadă în zona Roman este pe ruta Sagna – Doljești.
Drumul județean DJ 207K Sagna – Doljești, care leagă cele două unități administrativ-teritoriale, are o lungime totală de 9,5 km.
Asemenea lucrărilor de pe Valea Muntelui, și pe acest traseu va fi necesar să se execute lucrări de stabilizare a versanților. Aceste intervenții se vor realiza pe primii 2,5 km din lungimea lucrării. Totodată se vor executa coloane forate și ziduri de sprijin, lucrări pentru refacerea structurii drumului și corecțiile aferente fundației.
„În prezent s-a ajuns la etapa în care se toarnă covor asfaltic pe o lungime de 7,5 km. Conform proiectului, vor fi executate șanțuri betonate și elementele rutiere aferente circulației în condiții de siguranță.
Am avut o vară extrem de activă pe șantierele din județ. Sunt foarte mulțumit când văd cum se execută lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere nemțene și știu că după acest sezon cald, județul nostru va avea și mai multe drumuri bune, iar oamenii locului și turiștii care ajung în zona noastră sunt și mai mulțumiți de modul cum se circulă prin ținutul Neamțului“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

VIDEO
7,5 km din drumul județean DJ 207K Sagna – Doljești, cu asfalt