Dala de suprabetonare pe podul de la Luțca a fost turnată aproape integral în ultimele zile și se apreciază că până la sfârșitul săptămânii în curs, această etapă se va finaliza.
Conform prevederilor din proiect, ulterior întăririi dalei se va turna asfaltul, în două straturi. După ce va fi pusă la punct calea de rulare, se va lucra la realizarea trotuarelor, la montarea parapetelor, trasarea marcajelor rutiere etc.

„La Luțca, lucrarea care se execută pentru modernizarea podului este una extrem de complexă. Se intervine pentru repararea unui pod vechi de jumătate de secol, asupra căruia nu s-a intervenit deloc de când a fost realizat și a fost «răscolit» pe toate părțile, și pe unde se vede cu ochiul liber și pe partea de dedesubt.

Aveam multe sesizări din partea participanților la traficul din zona Sagna referitoare la starea precară a podului și la disconfortul întâmpinat de către conducătorii auto din cauza gropilor de pe calea de rulare. Mi-am dorit să realizăm această lucrare de modernizare și am făcut tot ce mi-a stat în putere pentru a o prinde în lista de investiții la nivelul infrastructurii rutiere pe care le derulează Consiliul Județean Neamț.

Mă bucur că de la o săptămână la alta se vede cum evoluează lucrarea. Recunosc, la Luțca este unul dintre proiectele pe care le urmăresc îndeaproape, pentru că vreau să mă asigur că se lucrează eficient, conform recomandărilor specialiștilor și se respectă graficul de execuție. Știu că sunt afectați mulți participanți la trafic care sunt afectați de închiderea acestui pod pentru a fi modernizat, oamenii fiind nevoiți să ocolească pentru a face traseul Roman – Sagna (Luțca) – Bâra, dar apreciez totodată disponibilitatea de care dau dovadă, pentru că știu că la final vor avea un pod foarte bun, modernizat pentru următorii zeci de ani. Este o lucrarea care se întinde pe o lungime de 216 metri și este cel mai mare pod hobanat construit pe structură de beton armat din țară“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
O nouă etapă din modernizarea podului de la Luțca se apropie de final