Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a inițiat zilele trecute un nou proiect al instituției, prin care se urmărește punerea în valoare a tradițiilor românești. Pentru a aduce bucurie în sufletele unor semeni aflați în instituții de asistență socială, primele activități din proiect i-au avut beneficiari tocmai pe ei.
„Am demarat un nou proiect al Consiliului Județean Neamț, menit să aducă în atenție cultura și valorile noastre tradiționale. «Folclorul ne aduce împreună» a debutat pe 30 septembrie, când, în avans, cu sprijinul instituțiilor de cultură din subordinea Consiliului Județean Neamț, i-am sărbătorit pe seniorii noștri din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice! Apoi, de Ziua Internațională a Educației, pe 5 octombrie, în Sala Cupolă a Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu», a avut loc o nouă activitate din cadrul proiectului nostru.
De această dată, beneficiari au fost copiii din centrele DGASPC și de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă «Al. Roșca», alături de care am vizionat o piesă de teatru muzical cu caracter educativ“, a declarat vicepreședintele Mădălina Ciubotaru.

Proiectul va continua cu o serie de ateliere care vor fi organizate în casele protejate aflate în coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț și în centrele de educație incluzivă din județ, în cadrul cărora etnologi din toate regiunile țării le vor prezenta copiilor elementele specifice ale folclorului și tradițiilor din zonele respective.

„Le mulțumesc tuturor directorilor instituțiilor implicate în acest proiect, actorilor de la Teatrul Tineretului care ne-au încântat cu piesa «Amintiri», Complexului Muzeal Național Neamț, Centrului pentru Cultură și Arte «Carmen Saeculare», Bibliotecii Județene «G.T. Kirileanu», cât și artiștilor care au evoluat pe scenă!“, a mai declarat Mădălina Ciubotaru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

FOTO
„Folclorul ne aduce împreună“