Reprezentanții Consiliului Județean Neamț au identificat, zilele trecute, pe teritoriul comunei Bălțătești, o clădire care se pretează pentru amenajarea unei clinici și a unor spații de îngrijire pentru animalele victime ale violenței. Căutarea respectivei construcții s-a făcut după ce mai multe primării din județ au trimis adrese către Consiliul Județean Neamț, prin care a fost făcut cunoscut faptul că pe teritoriul lor administrativ au apărut foarte mulți câini fără stăpân, care pun în pericol viețile oamenilor. De asemenea, s-a ținut cont de faptul că prin lege, Consiliul Județean este obligat să asigure protecție animalelor care au fost implicate în diverse incidente nedorite.

„Durerea necuvântătoarelor m-a răscolit dintotdeauna și niciodată nu voi fi indiferent când voi vedea animale care suferă ori sunt chinuite de către oameni sau ajung în situații critice din diverse motive. Îmi doresc foarte mult ca toate aceste suflete nevinovate să fie salvate de la orice chin și de aceea m-am gândit să amenajez niște spații în care să fie îngrijite.
Având în vedere legislația în vigoare și obligațiile Consiliului Județean Neamț, de a asigura protecție animalelor victime ale violenței, am fost la Bălțătești, unde am identificat un spațiu care se pretează pentru îngrijirea lor și pentru găzduirea unei clinici în care vor funcționa cabinete veterinare pentru chirurgie, sterilizare și asigurare tratamente.
În felul acesta vom răspunde și solicitărilor primăriilor din Neamț, care în dese rânduri ne-au adus la cunoștință faptul că pe teritoriul lor administrativ există foarte mulți câini fără stăpân, care pun în pericol siguranța cetățenilor. Nu exclud nici varianta unei asocieri cu comunele din județ, pentru a gestiona împreună această problemă, prin înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară.
În perioada următoare vom analiza dacă spațiul identificat corespunde normativelor pentru adăpostirea animalelor victime ale violenței și a celor fără stăpân. Nu voi renunța la ideea de a le salva și da o nouă șansă la viață acestor suflete nevinovate!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Consiliul Județean Neamț va amenaja o clinică și spații de îngrijire pentru animalele