Sanctitatea Sa, Papa Thawadros al II-lea, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte din Republica Arabă Egipt, a primit, delegația județului Neamț, condusă de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, în cursul zilei de joi, 23 septembrie 2021.
„Am fost plăcut surprins să constat că Sanctitatea Sa are cuvinte de apreciere față de România și de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române“, a declarat președintele Ionel Arsene după întrevedere.

Ionel Arsene l-a invitat pe Sanctitatea Sa să viziteze România, precizând că este așteptat cu deosebită bucurie în județul Neamț, ținut cu o bogată tradiție spirituală și deosebit potențial turistic.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, Ionel Arsene i-a oferit Sanctității Sale o icoană reprezentativă a Bisericii Ortodoxe Române, care îi reprezintă pe trei mari duhovnici ai Moldovei: părintele Cleopa, Paisie Olaru și Ioanichie Bălan.

Spre bucuria membrilor delegației județului Neamț, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte din Republica Arabă Egipt și-a arătat încântarea pentru lucrarea primită și le-a mulțumit oaspeților pentru acest gest.

FOTO
Întâlnire între Patriarhul Bisericii Ortodoxe Copte din Republica Arabă Egipt și delegația județului Neamț, condusă de președintele C.J.Neamț – Ionel Arsene