Pe drumul județean DJ 207K, traseu supus unui amplu proces de modernizare, se toarnă în această perioadă stratul de uzură. Proiectul este extrem de complex, întrucât presupune inclusiv stabilizarea unui deal, ceea ce este posibil prin executarea unor foraje la adâncime pentru turnarea unor coloane din beton. Aceste intervenții speciale sunt necesare pe o lungime de 2,5 kilometri, din cei 7,5 km, cât este lungimea totală a drumului intrat în modernizare în cursul anului trecut.
„DJ 207K este o continuare a altui drum important pentru zona Roman, DJ 207A, kilometrii 0-2, între Sagna și Doljești, până la podul de la Luțca, modernizat și el de către Consiliul Județean.
Lucrarea de pe DJ 207K nu este deloc simplă. Proiectul a impus realizarea a 12 poduri și podețe, stabilizări de versanți, ample intervenții la partea de fundație a drumului. Urmăresc îndeaproape derularea lui, pentru a ajunge la final și această investiție care va duce la creșterea calității infrastructurii rutiere în zona Roman“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
După turnarea stratului de uzură, pe DJ 207K vor începe lucrările pentru trasarea marcajelor rutiere și montarea indicatoarelor pentru participanții la trafic.

FOTO
Strat de uzură pe drumul județean DJ 207K, între Sagna și Doljești