Un alt proiect implementat de către Consiliul Județean în ultima perioadă este modernizarea podului de pe DJ 156A, situat la kilometrul 27+105, la Tazlău. Acesta a fost construit în urmă cu 55 de ani, în 1966, și nu mai prezenta siguranță în exploatare, motiv pentru care de un timp circulația autoturismelor se desfășura pe o altă rută, pe care însă nu puteau circula și mașini de capacitate mare, necesare în intervențiile din situații de urgență.
„Comunitatea din Tazlău era supusă multor riscuri, pentru că nu se putea interveni urgent în caz de incendii, accidente, înzăpeziri, calamități naturale. Având în vedere acest context, s-a inclus podul pe lista obiectivelor de investiții pe care le derulează Consiliul Județean Neamț și s-a intervenit prompt în ultima perioadă pentru modernizarea lui. Mă bucur că prin acest proiect am mai rezolvat o problemă de pe un drum care asigură ieșirea din Neamț. DJ 156A este un drum extrem de circulat de către cei aflați în tranzit între județul nostru și județul Bacău. Proiecte similare sunt în derulare pe drumurile ce duc către Harghita și Suceava“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
La finalizarea lucrărilor, podul va avea o lungime de 14 metri, cu o zonă carosabilă de 7,8 metri, două trotuare pietonale denivelate cu lățimea de 1,5 metri fiecare și două grinzi parapet metalic, cu o lățime de câte 0,25 metri.

FOTO
Consiliul Județean Neamț a modernizat podul de pe DJ 156A, de la Tazlău