Consiliul Județean Neamț implementează un proiect prin care construiește un pod nou, lung de 100 de metri, peste Ozana, pe DJ 157F. Este al patrulea obiectiv de acest gen care se realizează peste râul „Amintirilor din copilărie“ ale lui Creangă și va asigura accesul către mănăstirile Secu, Sihăstria și Sihla.
Actualul pod a fost făcut în trecut pentru a fi posibil transportul masei lemnoase exploatate din pădurile din zonă, dar este un pod îngust, care prezintă degradări substanțiale, are o singură cale de acces și nu mai corespunde cerințelor de circulație. Pentru un pod nou este necesară crearea unei variante ocolitoare pe care se va desfășura traficul pe perioada derulării lucrărilor și deja se lucrează la această rută temporară.
„La finalul proiectului pe care îl gestionează Consiliul Județean Neamț de pe DJ 157F, peste Ozana va apărea un pod nou, construit de la zero. Acesta va fi de 100 de metri lungime, cu lățime de 12 metri și parte carosabilă de 8. De asemenea, vor fi realizate trotuare, pentru siguranța pietonilor.
Dorința mea este să terminăm cât mai repede și acest obiectiv, pentru că astfel vom facilita accesul tuturor celor interesați să ajungă la câteva dintre mănăstirile din zona Târgu-Neamț și traficul rutier peste Ozana se va desfășura în condiții de siguranță. Totodată, în județ va exista încă un obiectiv prin care se îmbunătățește calitatea infrastructurii rutiere!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO
Consiliul Județean Neamț construiește al patrulea pod peste Ozana