Consiliul Județean va realiza proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț“. În ședința ordinară a forului legislativ județean nemțean de miercuri, 22 decembrie, s-a aprobat tema de proiectare aferentă realizării acestui obiectiv de investiții de interes județean.

„Cu votul consilierilor am aprobat tema de proiectare pentru obiectivul de investiții «Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț», cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare. Noul spital va avea o capacitate de 960 de paturi de spitalizare continuă și 105 paturi pentru spitalizarea de zi și va fi situat pe Dealul Vulpii, la limita cu Girovul și Gârcina, la ieșirea din Piatra-Neamț. Conform corespondenței pe care am purtat-o cu Ministerul Sănătății, viitorul spital din Piatra-Neamț se regăsește pe lista celor 49 de obiective de investiții care vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Sunt convins că în scurt timp vom avea și studiul de fezabilitate necesar pentru realizarea investiției și așa cum ne-am angajat în fața nemțenilor, vom construi un spital nou, de nivel european“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

La baza configurării noii unități sanitare a stat structura spitalului actual și numărul de secții existente. Secțiile de spitalizare vor fi organizate astfel încât să poată genera o mobilitate a structurii paturilor în funcție de evoluția permanentă a metodelor de tratament, de cererea de servicii, de regulile de finanțare a diferitelor servicii. Astfel se va asigura un echilibru al capacităților în cazul unei crize a resurselor dintr-o secție de specialitate sau în situația unui grad de ocupare redus al unui compartiment sau secție.
Vor fi proiectate saloane cu 2 paturi și rezerve cu un pat, fiecare cu grup sanitar propriu.

„Noul spital, din punct de vedere tehnic și funcțional, va respecta legislația specifică și standardele naționale și internaționale, în ceea ce privește organizarea fluxurilor medicale, materialelor, pacienților și personalului medical“, a mai precizat președintele Ionel Arsene

FOTO
Viitorul spital al nemțenilor a devenit o certitudine