Proiectul pe care Consiliul Județean Neamț îl va implementa, de realizare a unui drum expres care va lega municipiul reședință de județ de centura Bacăului, a mai trecut de o etapă dintre cele care trebuie urmate pentru realizarea lui: Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat, ieri, documentația multicriterială, etapa a doua.

„Până în aprilie 2022 trebuie finalizată proiectarea acestei rute. Știu că a durat mult realizarea etapelor prin care s-a pus la punct documentația, dar proiectul este mare, cu multe exigențe, și trebuie avute în vedere foarte mute aspecte legislative“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Valoarea inițială a contractului de proiectare este de 8.923.930,03 lei fără TVA, fonduri nerambursabile. Durata de realizare a proiectului este de un an și jumătate din momentul emiterii ordinului de începere. Lungimea estimată a acestui drum este de 61 kilometri.

„Sunt foarte mulțumit că realizăm legătura dintre Piatra-Neamț și limita cu Bacăul printr-un drum expres la profil de autostradă. Este un proiect de care s-a vorbit foarte mulți ani și care, în sfârșit, devine realitate! Avem nevoie de acest drum, care va permite dezvoltarea zonei noastre. Îl consider un proiect vital în infrastructura rutieră, economia și evoluția județului nostru“, a mai precizat președintele Ionel Arsene.

FOTO
CNAIR a dat un nou aviz pentru realizarea drumului Expres Piatra-Neamț – Bacău