Noi discuții despre conținutul viitorului studiu de prefezabilitate la „Ținutul lui Creangă“
La sfârșitul săptămânii trecute, la Consiliul Județean Neamț a avut loc o nouă întâlnire de lucru în care au fost abordate soluții de care să se țină cont la realizarea studiului de prefezabilitate pentru proiectul Complex de Agrement „Ținutul lui Creangă“.
La discuții au participat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, responsabilii de implementarea proiectului din cadrul instituției și echipa care realizează documentația.
„Am coordonat discuțiile în cadrul unei noi întâlniri pe tema studiului de prefezabilitate pentru Ținutul lui Creangă. Sunt foarte mulțumit de cum reușim să conturăm acest proiect pe care îl consider vector al dezvoltării turistice și economice în Neamț, pentru că oricine va veni în fascinantul Ținut al lui Creangă, sigur va dori să cunoască și alte locuri din județul nostru.
În urmă cu 3 săptămâni am purtat primele discuții cu echipa proiectantului pe tema viitorului complex de agrement. Astăzi, specialiștii au revenit la Consiliul Județean cu variante, cu soluții ale studiului de prefezabilitate în care au fost incluse observațiile punctate la întâlnirea anterioară.
Tot complexul va fi sub cupola Moldovei din secolul XIX, iar Creangă va da specificul locului, prin transpunerea poveștilor și amintirilor lui și prin oportunitățile de petrecere a timpului liber ca într-o lume de altădată. Desigur, nu vor lipsi serviciile de lux, specifice mileniului III. Vreau ca acest proiect să atragă prin tot ceea ce va oferi: farmecul arhitecturii zonei, a experienței vieții în case tradiționale, a relaxării totale, datorită îmbinării tradiționalului cu modernul“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Obiectivul autorităților nemțene este ca la finalizarea proiectului, acesta să facă din județul Neamț reper al turismului european. Complexul de agrement va fi realizat la limita orașului Târgu-Neamț și va ocupa o suprafață de peste 60 de hectare, suficient spațiu pentru a-l realiza astfel încât să corespundă celor mai exigente cerințe din partea vizitatorilor, oricare ar fi vârsta, preocupările sau starea lor de spirit.

FOTO
Noi discuții despre conținutul viitorului studiu de prefezabilitate la „Ținutul lui Creangă“