La câteva zile de la semnarea contractului de servicii pentru elaborarea studiului de prefezabilitate „Ținutul lui Creangă“, conducerea Consiliului Județean Neamț a purtat primele discuții cu proiectantul pe tema viitorului complex de agrement, unul dintre cele mai mari proiecte care se vor realiza în județul Neamț în următoarea perioadă.
„M-a interesat să aflu viziunea echipei proiectantului despre această mare investiție și să ne punem de acord asupra aspectelor esențiale din proiect. În circa două luni, după creionarea studiului de prefezabilitate, voi convoca o nouă ședință cu proiectantul, pentru a fi la curent cu tot ceea ce se propune pentru «Ținutul lui Creangă» și, dacă va fi cazul, vom adapta soluțiile astfel încât proiectul să corespundă necesităților turistice din regiune, cu respectarea tuturor prevederilor legale.
Solicitarea mea categorică este ca grupul țintă al beneficiarilor să fie foarte mare, să se bucure de facilitățile viitorului complex turiștii de toate vârstele din țară și din străinătate, și să asigurăm posibilități de relaxare și petrecere a timpului liber pentru toți cei care ajung în zonă, oricare le-ar fi pasiunile și dispoziția de moment.
Începutul proiectului este mai dificil pentru că este o investiție la un nivel cum nu a mai fost în județul nostru și sunt foarte multe etape impuse de legislație care trebuie respectate. Dar odată depășite, am convingerea că lucrarile vor intra în linie dreaptă și la finalul lor vom avea un proiect prin care va căpăta amploare turismul nemțeam și vom reuși să facem din Neamț una dintre cele mai căutate zone din țară de către vizitatorii români și străini. Îmi doresc să aducem satul de altădată în cotidianul mileniului III și să ne bucurăm de farmecul lui“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Complexul de agrement va fi realizat la limita orașului Târgu-Neamț și va ocupa o suprafață de peste 60 de hectare.

FOTO
Proiectul „Ținutul lui Creangă“ prinde contur