Investițiile Consiliului Județean Neamț în infrastructura rutieră cuprind un pod nou peste râul Secu, pod situat pe drumul județean DJ 157F.
Acesta reprezintă încă o legătură către mănăstirile Secu și Sihăstria și este ridicat pe amplasamentul vechiului pod, care avea circa jumătate de secol de când fusese construit și o lățime de doar patru metri, fiind posibilă circulația pe un singur fir.
„Vechiul pod nu mai prezenta siguranță în exploatare și s-a impus realizarea acestui nou obiectiv care, conform proiectului, va avea o lungime de 90 de metri și o lățime de 12 metri. Lucrarea este apreciată la 7 milioane de lei. Investim masiv în tot ceea ce înseamnă infrastructură rutieră nemțeană. Vreau să avem drumuri foarte bune care duc către lăcașurile de cult, către monumentele istorice, căci așa ne putem pune în valoare zona, frumusețile și punctele de atracție pentru turiști. Pe Secu vom avea o salbă de poduri și astfel vom înlesni accesul către două dintre mănăstirile prestigioase din județ – Secu și Sihăstria“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
În toamna anului trecut, Consiliul Județean Neamț a investit în modernizarea DJ 157F, dar odată cu calea de rulare era necesară și reabilitarea podurilor de pe acest râu. Lucrările care se realizează sunt semnificative, având în vedere complexitatea lor, și vor rezolva pentru viitorii zeci de ani problema traficului aflat în continuă creștere către această zonă a județului.

VIDEO

Pod peste râul Secu, construit de Consiliul Județean