Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități Piatra-Neamț va fi extins în perioada următoare, investițiile urmând a fi asigurate de către Consiliul Județean Neamț. Scopul acestui proiect este asigurarea a suficiente spații pentru copiii cu dizabilități din sistemul de protecție, care ajung la 18 ani și trebuie să părăsească instituțiile statului, în care se asigură ocrotirea minorilor. „În cursul zilei de miercuri, 30 martie, am efectuat o vizită la Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilități Piatra Neamț, în proximitatea căruia funcționează și Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilități, și am decis, după ce am văzut cum se prezintă situația, că este necesar să construim acolo, cu fonduri de la Consiliul Județean, o casă de tip familial. De asemenea, o clădire care există deja în vecinătatea centrului va fi reabilitată tot cu fonduri de la bugetul local și la finalizarea acestor două investiții vor fi mutați în noile spații copiii cu dizabilități care ajung la vârsta majoratului și trebuie să părăsească sistemul de protecție a minorilor, asigurându-li-se tranziția către sistemul de protecție a adulților“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
În viitorul apropiat se vor realiza și două locuințe protejate în același loc, în care să stea adulți cu dizabilități. La final, în vecinătatea actualului Centru de Recuperare a Copilului cu Dizabilități Piatra-Neamț va apărea un complex de servicii la standarde europene. În acest complex va funcționa și un bazin hidro-kineto-terapeutic, pe care îl realizează tot Consiliul Județean.
„Cei care urmăresc activitatea Consiliului Județean Neamț știu deja că una dintre prioritățile mele este să avem grijă de toți cei care se regăsesc în sistemul de protecție socială din județ, fie că vorbim de copii sau de adulți. Derulăm nenumărate proiecte prin care urmărim îmbunătățirea sistemului care mai păstrează pe alocuri aspecte ale comunismului, modernizarea spațiilor de cazare, asigurarea de condiții foarte bune acestor semeni condamnați să trăiască toată viața cu diverse afecțiuni și handicapuri. Avem datoria morală de a găsi toate soluțiile prin care să le îmbunătățim condițiile de viață“, a mai spus președintele Ionel Arsene.

FOTO

Consiliul Județean Neamț investește pentru copiii și adulții cu dizabilități