În această perioadă se execută lucrări pe al doilea tronson al Axei rutiere strategice 3, pe drumul județean DJ 207, la Icușești. Intervențiile se realizează pe un sector de drum lung de 4 kilometri.
Întrucât este foarte important nivelul traficului care se va înregistra pe ruta respectivă, s-au realizat măsurători pentru determinarea capacității portante a drumului. De asemenea, s-au efectuat excavații pentru lărgirea drumului și asigurarea scurgerii apelor. Conform proiectului, fundația de balast a drumului are o grosime de 30 de cm, iar stratul de balast stabilizat de 20 de cm.
Acum se lucrează la așternerea de material geotextil cu rol anticontaminant și se toarnă stratul de binder.
„Vreau ca nemțenii să știe că se lucrează intens la realizarea acestui proiect! Axa rutieră strategică 3 a fost împărțită pe trei sectoare. În prezent se lucrează în paralel pe toate cele trei tronsoane: Piatra-Neamț – Horia, Horia – Ion Creangă și Ion Creangă – Icușești – limita cu județul Bacău. De la o zi la alta, drumurile care străbat județul nostru sunt tot mai bune, iar șantierele deschise pentru modernizarea infrastructurii rutiere nemțene, tot mai multe! “, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

VIDEO

Asfalt pe drumul județean DJ 207, la Icușești!