Una dintre cele mai complexe investiții care se realizează în județul Neamț este pe drumul județean DJ 127A Bicazul Ardelean – Tulgheș. Zilele trecute s-au reluat lucrările, după ce anul trecut s-au asfaltat primii kilometri din acest drum.
„În prezent se intervine pentru supralărgirea părții carosabile, prin excavarea în munte pentru a realiza lățimea drumului conform proiectului, se execută ample lucrări de realizarea a zidurilor de sprijin și se lucrează la sistemul de fundație proiectat.
După realizarea lucrărilor de supralărgire și pregătire a stratului suport, va urma asfaltarea în trei straturi de mixtură asfaltică până la limita cu județul Harghita. Lățimea drumului de pământ era de 4 metri, iar după reabilitare, va ajunge la 8 metri, cu tot cu șanțuri și terasamente.
În afara acestor lucrări sunt în curs de execuție realizarea sistemelor de colectare a apelor de pe versanți, traversarea drumului cu poduri și podețe“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Lucrarea a început în 2021, timp în care s-au executat șase poduri, cu o lungime totală de 60 de metri liniari, 18 podețe cu diferite lungimi, de la 1 la 2,5 metri, ziduri de sprijin etc. Pe acest drum nu a fost niciodată turnat asfalt.
„Prin această lucrare reușim să punem la punct o cale de legătură cu județul Harghita, care va impecabilă. Vom avea legături rutiere excepționale cu județele vecine – Suceava, Bacău, Harghita – și aceste aspecte contează foarte mult la imaginea pe care și-o formează despre județul nostru turiștii și participanții la trafic care vor veni în zonă, dar și pentru atragerea investitorilor către Ținutul Neamțului“, a mai declarat președintele Ionel Arsene.

FOTO

S-au reluat lucrările pe drumul județean DJ 127 A Bicazul Ardelean – Tulgheș