Una dintre cele mai recente investiții pe care le realizează Consiliul Județean Neamț în domeniul asistenței și protecției sociale este înlocuirea suprafeței terenului de sport al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman. Valoarea acestui proiect este de circa 295.000 de lei.
„În cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Neamț, am aprobat proiectul care vizează modernizarea terenului de sport al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Roman. Investiția se realizează ca urmare a deteriorării în timp a suprafeței de joc, ceea ce a redus sensibil siguranța în exploatare a obiectivului. Pe acest teren se desfășoară atât orele de sport și educație fizică, activitățile de agrement și recreere, cât și competițiile sportive găzduite de CSEI Roman, la care participă elevii unității. Interesul Consiliului Județean este să realizăm o investiție astfel încât activitățile sportive să se desfășoare în siguranță și să fie optimă din punct de vedere al normelor de siguranță în exploatare, mai ales că utilizatorii sunt copii. Ei au nevoie de un spațiu atractiv pentru a face mișcare și pentru a fi încurajați să agreeze activitățile sportive. Le acord tot sprijinul pentru a le fi bine, chiar dacă ei trăiesc într-un centru de educație incluzivă și nu în familie! Am datoria să le ofer toate condițiile necesare pentru dezvoltarea lor și pentru integrarea în comunitate! În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, am inițiat numeroase proiecte pentru modernizarea centrelor școlare din județ și voi continua să fac asta, pentru binele celor aflați în sistemul de asistență și protecție socială“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Suprafața terenului de sport de la CSEI Roman este de 970 de metri pătrați. La finalizarea proiectului de modernizare, terenul va fi acoperit cu gazon sintetic multisport și va fi dotat cu porți pentru fotbal și handbal, panouri de baschet și fileu pentru tenis de câmp. De asemenea, pentru siguranță, vor fi montate și plase de protecție din material sintetic în spatele porților.

FOTO
https://www.facebook.com/photo?fbid=485417917059282&set=pcb.485418393725901