Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a semnat astăzi, 19 decembrie, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, contractul pentru Proiectul „Achiziție autobuze ecologice“, cu o valoare totală de 57.836.162,35 lei. Investiția se realizează cu o finanțare nerambursabilă sută la sută, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Într-o primă etapă, prin acest proiect se vor achiziționa 18 autobuze electrice, ulterior fiind așteptate alte zece autobuze, după evaluarea cererii de finanțare. Cele 18 autobuze pentru care s-a semnat astăzi contractul vor avea tot atâtea stații de încărcare lentă și șase stații de încărcare rapidă. Următoarele zece vor avea patru stații de încărcare rapidă, care vor fi montate pe trasee, și zece stații de încărcare standard, în autobaza de transport public.
Contractul semnat de către președintele Ionel Arsene, în calitate de repezentant al Consiliului Județean Neamț, se derulează prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și face parte din Investiția „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)“.
„Prin acest proiect urmărim înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, precum și asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice. Proiectul este complementar altuia, derulat prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu alte două consilii județene din țară, prin POR 2014-2020. Prin intermediul lui vor fi achiziționate alte 41 de autobuze electrice, însoțite de 12 stații de încărcare rapidă și 41 de stații de încărcare lentă. Pentru 21 dintre ele s-a semnat deja contractul pentru a ne fi furnizate, iar pentru celelalte 20, suntem în procedură de achiziție publică“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO

https://www.facebook.com/photo/?fbid=493678859566521&set=pcb.493679139566493