Consiliul Județean va asigura finanțarea solicitată de administrația publică locală din Roznov, astfel încât Căminul pentru Persoane Vârstnice Roznov în care sunt cazați bătrâni cu diverse afecțiuni, dependenți de ajutor, să funcționeze în condiții normale. Decizia a fost luată în plenul Consiliului Județean Neamț.

„Am mai rezolvat o problemă care nu putea sta fără soluție: asigurăm finanțare Căminului pentru Persoane Vârstnice Roznov, astfel încât această unitate, în care trăiesc bătrâni din Roznov și din împrejurimi, să funcționeze în condiții normale.
Am răspuns astfel solicitării administrației locale a orașului, care ne-a comunicat că bugetul local nu poate susține cheltuielile aferente pentru ca acest centru să își desfășoare activitatea fără sincope, întrucât are de asigurat 15 milioane de lei în contul cofinanțării unor proiecte europene aflate în derulare sau care urmează să fie demarate.
Susțin implementarea oricărui proiect care atrage dezvoltarea județului și era firesc să venim și în sprijinul celor din Roznov, să îi ajutăm cu bani pentru Căminul de Bătrâni și administrația locală să se preocupe de atragerea de fonduri pe care să le investească în comunitate! Pe de altă parte, nu am neglijat niciodată problemele din spectrul protecției sociale și nu aș fi ignorat nevoile bătrânilor din Roznov și împrejurimi, care trăiesc în sistem instituționalizat. Pe același principiu am mers și când am asigurat finanțare de la bugetul județului pentru unitatea socio-medicală de la Ceahlău și pentru căminul de la Văratec – Agapia. Și nu numai! Vorbim de bunici din județul Neamț, care se confruntă cu diferite greutăți în asigurarea unor condiții minime de trai. Nu puteam lăsat acești oameni fără ajutor sau instituțiile în care își duc traiul, fără bani pentru funcționare! Mă gândesc și la angajații acestor centre, care vin la serviciu pentru un salariu de care au nevoie!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
Căminul pentru Persoane Vârstnice Roznov a fost înființat în anul 2011.

FOTO

https://www.facebook.com/photo/?fbid=533333155601091&set=pcb.533333275601079