Evenimentul „Zilele Ion Creangă“, organizat de Consiliul Județean Neamț în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă“ Târgu-Neamț, s-a dovedit a fi de un real succes, analizând reacția publicului.
După alte două zile de activități, pe 1 și 2 martie, în cursul zilei de astăzi, tot la Casa Culturii „Ion Creangă“ din Târgu-Neamț, a fost deschisă expoziția „Candele vii – Trăitori și Mărturisitori ai Ortodoxiei Românești Contemporane”, care cuprinde lucrări realizate de artistul plastic Aida Șușter Boțan, din orașul de sub Cetate. Printre operele expuse se află și portretele marilor duhovnici ai Moldovei – Iustin Pârvu și Ilie Cleopa. Expoziția rămâne deschisă pentru public până la sfârșitul lunii martie.
Tot astăzi, în ultima zi a evenimentului, de la ora 17.00, a fost organizată o conferința literar-religioasă, la care a fost invitat preotul Vasile Ioana și moderată de omul de televiziune Dan Negru.
Tema abordată a fost viața creștină a marelui scriitor Ion Creangă. În deschiderea conferinței a avut loc un concert susținut de Corala „Bazil Anastasescu” din Târgu-Neamț.
„Mă bucur că în aceste trei zile am reușit să organizăm activități pentru toate vârstele și gusturile. Evenimentul nostru, prin care am marcat împlinirea a 186 de ani de la nașterea marelui Creangă la Humulești – Târgu-Neamț, a reunit iubitori de artă, dar și copii care s-au bucurat să vadă personaje modelate din lut, din poveștile lui Ion Creangă. Piesa de teatru «Amintiri din copilărie», jucată de actorii de la teatrul din Cahul, Republica Moldova, a fost apreciată atât de cei mici, cât și de cei mari. Publicul a fost extrem de încântat să îl întâlnească și pe cunoscutul părinte Vasile Ioana, care abordează teme de actualitate şi care este atât de îndrăgit de credincioși.
Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment și participanților!“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO

https://www.facebook.com/photo/?fbid=542208534713553&set=pcb.542208831380190