În data de 15.09.2023, a fost încheiat contractul de lucrări cu asocierea S.C. KIPPER TRANS S.R.L. – lider asociere, S.C. ANDREI CONSTRUCT S.R.L.- Asociat 1 și S.C. CLAUDIU DEMOLĂRI S.R.L.- Asociat 2, în vederea eliberării albiei râului Siret, la obiectivul de investiții „Pod de pe DJ207A, km 6+591, peste râul Siret“. Prețul convenit pentru executarea contractului este de 7.815.941,24 lei (inclusiv TVA), cu un termen de finalizare a lucrărilor de 3 luni. După constituirea garanției de bună execuție, a fost emis Ordinul de începere a lucrărilor, cu data de 25 septembrie 2023.
„În perioada următoare, se va lucra la capacitate maximă, pentru eliberarea albiei râului Siret. Concomitent cu aceste lucrări, se demarează la nivelul Consiliului Județean Neamț procedura pentru expertiza tehnică, urmată de celelalte etape, care vor conduce la construcția noului pod peste Siret. Albia râului ar trebui eliberată într-un termen de 3 luni, însă există deja semnale că lucrările ar putea fi încheiate mai devreme. Ulterior, va putea începe construcția propriu-zisă a podului nou“, a declarat domnul Ion ASAFTEI, președintele Consiliului Județean Neamț.
„Astăzi marcăm un nou început pentru locuitorii de peste Siret. A fost o procedură de lungă durată, cu respectarea întru totul a legislației în vigoare și cu parcurgerea tuturor pașilor necesari demarării lucrărilor de eliberare a albiei râului Siret. Mă bazez pe seriozitatea și implicarea prestatorului, pentru finalizarea în bune condiții și într-un timp cât mai scurt a dezafectării vechiului pod, pentru a ne putea concentra pe construcția celui nou“, a completat Răducu-Adrian PĂDURARU, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.

FOTO

https://www.facebook.com/photo?fbid=651963493738056&set=pcb.651963570404715