Se lucrează intens pentru realizarea podului de peste Ozana, pe DJ 157, km 0+558
• Investiția a avut o perioadă de întrerupere în derularea ei, pentru că a fost dificil de găsit un executant pentru grinzile lungi de 27 de metri, necesare realizării edificiului
Una dintre cele mai importante investiții pe care le derulează Consiliul Județean Neamț, „Modernizarea podului pe DJ 157F, km 0+558, peste râul Ozana“, a reînceput în forță, după o pauză cauzată de lipsa unui executant al grinzilor necesare construirii acestui obiectiv.
Odată reluate lucrările, Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat că interesul instituției este maxim pentru finalizarea proiectului până la sfârșitul acestui an.
„Am fost de șase ori la acest obiectiv de investiții pentru a verifica stadiul lucrărilor din șantier.
Este un obiectiv foarte important care, odată finalizat, va îmbunătăți calitatea infrastructurii rutiere și, implicit, accesul către mănăstirile Secu, Sihăstria și Sihla, și peste munți, către Agapia și Văratec. Lungimea acestui pod va fi de 90 de metri, cu trei deschideri de câte 27 de metri fiecare. Am vorbit în dese rânduri cu primarii comunelor din zonă despre acest proiect. Podul este deosebit de important, atât pentru comunitățile din zonă, cât și pentru turiștii și credincioșii care merg către aceste lăcașuri de cult, care fac din județul Neamț un pol al Ortodoxiei românești“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.
La mică distanță de podul de pe DJ 157F, km 0+558, peste Secu, Consiliul Județean a realizat un alt pod, de dimensiuni mai mici, dar la fel de necesar cetățenilor din zonă pentru a trece peste albia râului. „Nu au fost multe zile în acest sezon cald în care să nu fi ieșit din birou, pentru a vedea cum se derulează lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere nemțene. Spune o vorbă din bătrâni: «Fierul se bate cât e cald». Am urmărit să se lucreze în toate zonele județului, în fiecare zi când condițiile meteorologice au permis. Fiecare săptămână trecută a însemnat o evoluție a proiectelor pe care le avem în derulare. Se lucrează foarte bine la reabilitarea și izolarea termică a Spitalului de Psihiatrie «Sf. Nicolae» Roman, se intervine pentru eliberarea cursului Siretului, la Sagna, Luțca, acolo unde s-a prăbușit podul. Sunt și proiecte blocate din motive care nu țin de Consiliul Județean și îmi doresc din tot sufletul să găsim soluții pentru fiecare dintre ele, pentru a le putea executa, dar acolo unde este posibil să facem treabă, se lucrează din plin“, a mai spus președintele Ion Asaftei.

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=661014059499666&set=pcb.661014622832943