Activitățile de agrement care se desfășoară în Neamț, de la drumeții pe potecile montane, până la escaladă, via ferrata, ciclism, schi, caiace și zboruri de agrement, reprezintă tematica din acest an cu care Consiliul Județean Neamț participă la ediția de toamnă a Târgului de Turism al României, în scopul promovării județului nostru, prin punerea în evidență a resurselor disponibile pentru practicarea turismului activ.
„Tema pe care o propunem de această dată este «Județul Neamț te inspiră către aventură!». Prezentările media și elementele de decor din cadrul standului vor aduce în atenția publicului turismul activ, precum drumețiile, ciclismul, sporturile de iarnă sau pe apă, echitația, via ferrata, agrementul cu aparate de zbor ultra ușoare! Ne interesează să facem cunoscute activitățile de agrement și posibilitățile de relaxare de care turiștii se pot bucura doar venind aici, la Neamț.
Județul nostru dispune de un potențial deosebit pentru desfășurarea și dezvoltarea turismului activ, de aceea ne dorim ca prin participarea la acest eveniment să asigurăm o reprezentativitate și vizibilitate pe măsură. Li se vor oferi turiștilor și celor interesați prezentări video, materiale de promovare, hărți, broșuri etc. Participarea noastră la eveniment va pune în evidență întregul și bogatul patrimoniu natural, cultural, imaterial și etnografic al Neamțului, parte integrantă a moștenirii și identității unice a României, în context european“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.
Pentru o cât mai bună reprezentativitate a zonei la acest eveniment național, Consiliul Județean a transmis o invitație de participare tuturor reprezentanților HoReCa și entităților care desfășoară activități de agrement din Neamț, oferindu-le posibilitatea de a transmite în standul județului, pentru expunere, diverse materiale multimedia, pliante, broșuri, programe etc. Invitația a fost transmisă și către toate agențiile de turism și tour-operatorii din țară, pentru a cunoaște oferta turistică a județului.
Ediția de toamnă a Târgului de Turism al României se va desfășura la Romexpo în București, în perioada 9-12 noiembrie 2023. În ultimii ani se constată o tendință vizibilă de creștere a interesului pentru formele de turism activ, ramurile de sport și turism pentru sănătate fiind din ce în ce mai populare.
„Consiliul Județean Neamț a participat, în decursul timpului, la numeroase ediții ale Târgului de Turism al României, fiind unul dintre cei mai apreciați expozanți și în același timp, o prezență mult așteptată de toți vizitatorii. Le lansăm invitația celor care vor ajunge la Romexpo, de a ne onora cu prezența în stand și săptămâna viitoare! De asemenea, ne dorim ca oaspeții de la Târgul de Turism să vină în județ, pentru petrecerea timpului liber într-un mod extrem de atractiv, în natură, în mijlocul unor peisaje de poveste“, a precizat Răducu-Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Video
https://www.facebook.com/cjneamt/videos/855566869635697