Consiliul Județean Neamț este prezent și la această nouă ediție a Târgului de Turism al României, urmărind să aducă în atenția turiștilor resursele disponibile pentru practicarea turismului activ. Din acest motiv, tema participării este: “Județul Neamț te inspiră către aventură!”.
La deschiderea oficială a #TTR, standul județului Neamț a fost vizitat de ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Radu-Ștefan Oprea. “Neamțul este un județ care se remarcă prin frumusețea locurilor și a oamenilor. Am venit cu plăcere să văd cu ce ofertă vă promovați la această ediție a TTR și, ca de fiecare dată, surprindeți prin frumusețea prezentării. Vă ajută și natura, și tradițiile, și ospitalitatea specific moldovenească! Succes și la cât mai mulți turiști la dumneavoastră în județ”.
Dragoș Chitic, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, a precizat că printre cele mai importante investiții pe care le derulează forul legislativ nemțean sunt proiectele prin care se susține turismul. “Este un domeniu pe care îl sprijinim pentru că atrage dezvoltarea zonei și remarcarea ei într-o competiție acerbă în care se înscriu multe județe ale țării pentru atragerea turiștilor români și străini. Statisticile ne arată că de la an la an crește numărul de vizitatori ai Neamțului și trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a păstra acest trend. Participarea la TTR este un proiect susținut în acest sens”, a precizat vicepreședintele Dragoș Chitic.
Tururile ghidate realizate live din stand, prezentările media și decorul sunt elementele prin care facem cunoscute activitățile de agrement și de aventură ce se pot practica în zona noastră: drumeții pe trasee montane, călătorii spirituale pe rutele de pelerinaj Via Maria și Camino de România, escalada și via ferrata în Cheile Bicazului, ture de bicicletă, schi sau sanie de vară, zboruri de agrement și multe multe alte posibilități de relaxare activă, de care turiștii se pot bucura în locuri de o frumusețe aparte.
Pentru o prezentare cât mai eficientă a potențialului turistic, în stand se află un ghid de turism cu atestat național care prezintă destinația, rangerii de la Parcul Național Ceahlău, muzeografi de la Complexul Muzeal Național Neamt care prezintă turul Cetății Neamț, reprezentanți ai Ținutului Zimbrului – singurul loc din țară unde turiștii pot participa la safari cu zimbri, ai Clubului Sportiv Cavalerii Cerului care oferă zboruri de agrement cu aparate ușoare, ai Clubului Outdooris care vă oferă ture cu caiacul sau canoia pe Lacul Izvorul Muntelui – singura mare dintre munți din România, și cunoscuta fotografă și pasionată de drumeții montane @eusuntDaniela.
Standul Consiliului Județean Neamț poate fi vizitat la Romexpo, Pavilionul Expozițional B2, de astăzi și până duminică, 12 noiembrie.
Vă așteptăm!

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=675817954685943&set=pcb.675818241352581