Proiect al Consiliului Județean, pentru evocarea „poetului nepereche“
Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, organizează, duminică, 14 ianuarie, proiectul cultural artistic „Armonii Poetice – Eternul Eminescu“.
Evenimentul prin care este elogiat „poetul nepereche“ a debutat în anul 2004 și a adus în atenția publicului vasta creație eminesciană, interpretată de artiști consacrați ai scenei românești.
Ediția de anul acesta a „Eternului Eminescu“ va fi un eveniment sincretic, în care poezia se va îmbina cu muzica și arta plastică românească. Repertoriul muzical ales de pianista Mihaela Spiridon, dintr-un spectru larg al artei sonore internaționale, se va împleti armonios cu versurile celor mai importanți poeți români, recitate de actorul Marius Bodochi, un accent special fiind pus pe creația eminesciană.
Un rol important în întregul spectacol îl va juca arta plastică, opera pictoriței Mariana Papară integrându-se perfect și oferind un plus de atractivitate.
Spectacolul dedicat Zilei Culturii Naționale se va desfășura duminică, 14 ianuarie 2024, ora 17:00, la Sala „Calistrat Hogaș“ a Consiliului Județean Neamț.
Biletele se găsesc la sediul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, strada Ștefan cel Mare, nr. 3A, Piatra-Neamț.
Evenimentul va fi prezentat de Sebastian Crăciun, de la Radio România Cultural.

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=708572308077174&set=a.222031133397963