Consiliul Județean Neamț a avut nevoie de 55 de litri de combustibil pe zi, pentru buna desfășurare a activității, în cursul anului 2023. Cu mașinile instituției – opt la număr – s-a circulat în județ, pentru urmărirea îndeaproape a derulării numeroaselor proiecte de interes județean și au fost făcute deplasări în diverse zone ale țării, cu prilejul unor întruniri care vizau rezolvarea unor probleme la nivel național sau reprezentarea județului. De asemenea, reprezentanții forului legislativ nemțean au onorat în câteva cazuri invitații lansate de către parteneri și colaboratori externi ai instituției.
De autoturismele care se găsesc în flota Consiliului Județean Neamț beneficiază atât demnitarii, cât și angajații.
„Calculat la ultima virgulă, consumul mediu de combustibil pe zi la Consiliul Județean Neamț este de 55 de litri. Vorbim de opt mașini, câte are instituția în dotare! Având în vedere complexitatea activității, care presupune deplasări în toate zonele județului, la zeci de proiecte pe care le derulăm, dar și acolo unde sunt probleme și trebuie găsite soluții la fața locului, plus deplasări la București, la ministere și Guvern, la Timișoara, etc, consider că această cantitate chiar nu este una foarte mare! Din păcate, există unele voci care fac diverse comparații între cantitățile de combustibil declarate de consiliile județene din țară. Țin să fac precizarea că în vreme ce foarte mulți demnitari se deplasează, spre București să spunem, cu avionul, de la Piatra-Neamț nu există această posibilitate. Toate drumurile noastre, mai lungi sau mai scurte, le facem cu mașina de serviciu. Un simplu calcul matematic ne arată că la nivel de instituție s-au consumat 55 de litri de combustibil pe zi, în cele 25 de zile lu crătoare ale unei luni. Țin să precizez că puține mi-au fost zilele de sâmbătă sau duminică în care nu m-am dus la o întâlnire în interes de serviciu, nu am onorat invitația unui primar din Neamț, dar am folosit deseori mașina personală, fără decont! Nu trebuie trecut cu vederea faptul că parcul auto al instituției nu este doar la dispoziția conducerii, ci a tuturor angajaților, inclusiv a celor cu sarcini specifice, care trebuie să se deplaseze în județ, pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.
În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2023, cele opt autoturisme ale Consiliului Județean Neamț au consumat 16.527,14 litri, ceea ce reprezintă o medie de 55 de litri pe zi, pentru toate autoturismele din flota auto a CJ Neamț. Adică 7 litri de combustibil zilnic, pentru fiecare mașină a instituției.