Frumusețile zonei noastre și munca unor oameni dedicați crezului lor trebuie cunoscute lumii întregi și vom reuși din nou să ne punem județul în valoare, dând curs unei invitații de a vota Ținutul Zimbrului pentru a rămâne în topul destinațiilor sustenabile la nivel mondial!
Pe 11 martie 2022, Ținutul Zimbrului din Neamț a dus turismul românesc pe podium, la cel mai înalt nivel, obținând primul loc în lume, în Top 100 Destinații Sustenabile, la categoria votul publicului, fiind astfel recunoscut ca un model unic de bune practici pentru conservarea și promovarea valorilor locale.
Putem rămâne ca loc de referință pentru turismul mondial, acordând un vot, până pe 29 ianuarie, prin completarea formularului: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeuqBAxnnEj82bpE6Qy38k9cTS0s9ye6krHk2Phuv21gMhuTQ/closedform
Ținutul Zimbrului sau Bison Land (România) este destinația de ecoturism a județului Neamț care se suprapune peste microregiunea Romsilva – Parcul Natural Vânători-Neamț, orașul Târgu-Neamț, comunele Agapia, Bălțătești, Crăcăoani, Vânători-Neamț, fiind și singura destinație din țară, aflată, din anul 2017, în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel Mondial. Succesul înregistrat este unul care are în spate o serie întreagă de bune practici de conservare și promovare a valorilor și o comunitate întreagă implicată în dezvoltarea ecoturismului nemțean. Drumul nu a fost unul scurt și nici unul ușor. Sunt deja opt ani, de când s-a format Asociația Ținutul Zimbrului, și 12 ani, de când primii zimbri au fost eliberați în pădurile nemțene.
Destinația ecoturistică a fost certificată de ANT în anul 2016, iar din anul 2017 a fost inclusă în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel Mondial, fiind singura destinație din România în acest clasament realizat de specialiști în turism de la nivel internațional. În anii 2018 și 2019 destinația a fost inclusă în lista scurtă a destinațiilor sustenabile în ceea ce privește natura și viața sălbatică. În anul 2022, s-a clasat pe locul I în lume la categoria Votul publicului.
Competiția aflată acum în desfășurare este inițiată de GreenDestinations.
Mai multe informații despre destinația Ținutul Zimbrului și microregiunea Romsilva – Parcul Natural Vânători-Neamț, recunoașteri și aprecieri la nivel național și mondial, sunt disponibile pe site-ul nostru:

#descoperaneamt
#dezvoltareInEcoturismulNemtean

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=716602080607530&set=pcb.716602393940832