În ultimele zile, în spațiul public au apărut informații neconforme, referitoare la execuția unui contract care în realitate are o valoare de 6.385 lei (1.277 euro), la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț.
O publicație online cu sediul în Iași a publicat informația denaturată, întrucât aceasta este valoarea achitată de unitatea de învățământ special în cadrul respectivului contract și nicidecum de 6,385 milioane de lei, adică de o mie de ori mai mult! Neconcordanța a apărut ca urmare a unei erori materiale, în sensul că în sistemul electronic al achizițiilor publice s-a multiplicat de o mie de ori contravaloarea serviciilor contractate. În cazul de față ne confruntăm cu o lipsă de profesionalism a celor de la entitatea media din Iași, dar și a altor reprezentanți ai presei care au preluat informația în ultimele zile și au făcut ca opinia publică să aibă acces la un articol total lipsit de adevăr.
„Țânțarul a devenit armăsar pentru unii reprezentanți ai presei. Deontologic este ca atunci când se face o documentare, jurnalistul să solicite punctul de vedere al fiecărei părți despre care face vorbire în articol. Dacă ar fi existat un minim respect față de cititori și față de meseria practicată, s-ar fi solicitat Consiliului Județean un punct de vedere cu privire la acest contract și astfel «ziariștii» respectivi nu și-ar mai atrage desconsiderarea opiniei publice. Dar cu siguranță nu s-a dorit prezentarea unei informații bine documentate, curate! Da, balonul dezinformării și al minciunilor rostogolite în spațiul public s-a spart, dar ideal era să nu se arunce bolovanul în baltă! Regret nespus dacă unii oameni au luat «de bun» articolul respectiv. Le adresez rugămintea de a-i ignora pe viitor pe acești jurnaliști care umblă după «bombe de pres㻓, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.
Contractul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Târgu-Neamț a presupus repararea a 42 de plase contra insectelor la dormitoare, 16 la bucătărie, 6 la grupurile sociale și 9 la clasele instituției, fiind vorba, în total, de 73 de bucăți. Contravaloarea materialelor utilizate a fost de 4.470 lei, iar manopera, de 1.915 lei. Factura a fost emisă pe data de 30.06.2023.

Foto
https://www.facebook.com/photo?fbid=755751313359273&set=pcb.755751796692558