Consiliul Județean Neamț susține învățământul românesc prin diverse proiecte, zilele acestea fiind implicat într-un parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, în cadrul căruia săptămâna aceasta a contribuit la buna desfășurare a Olimpiadei Naționale de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, urmând ca în mai să susțină Olimpiada de Religie – Cultul Ortodox pentru clasele IX-XII, tot faza națională.
În limitele prevăzute de lege, Consiliul Județean a semnat un acord de asociere cu Inspectoratul Școlar Județean și finanțează două excursii pentru cei circa 870 de participanți la ambele competiții școlare găzduite de județul Neamț – elevi, cadre didactice și membri ai comisiilor de evaluare.
Pentru elevii și dascălii implicați în Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor, miercuri, 24 aprilie, Consiliul Județean Neamț a asigurat o excursie la obiective culturale, spirituale și istorice de pe traseul Piatra-Neamț – Bistrița – Pângărați – Bicaz – Baraj de la Bicaz. Frumusețile naturale, obiectivele culturale și istorice și buna dispoziție din timpul deplasării prin Neamț au fost extrem de apreciate de către cei 430 de elevi, 45 de cadre didactice și 30 de membri din Comisia Națională de Evaluare a olimpiadei, dovadă fiind cuvintele deosebite adresate în cadrul festivității de premiere a celor mai buni competitori.
Următoarea excursie, pentru liceenii de la Olimpiada de Religie – Cultul Ortodox, va avea loc în ziua de 9 mai 2024, deplasarea incluzând vizite la obiective și atracții turistice de pe traseul Piatra-Neamț – Agapia – Humulești – Târgu-Neamț – Cetatea Neamț – Parcul Natural Vânători Neamț – Mănăstirea Neamț. Respectiva excursie va fi organizată pentru 285 de elevi, 45 de cadre didactice și 35 de membrii din Comisia Națională de Evaluare a acestei olimpiade.
Prin organizarea acestor excursii, Consiliul Județean contribuie la valorificarea potențialului cultural, istoric și turistic al județului Neamț, promovând județul Neamț cu tot ce are el mai frumos, valoros și deosebit pe cele două trasee menționate.

Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=770269678574103&set=pcb.770270348574036