Unul dintre cele mai importante proiecte pe care le va implementa Consiliul Județean Neamț – construirea unui sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț – a ajuns în etapa în care urmează primirea ofertelor pentru proiectare și execuție.
Curtea de apel Bacău a respins ultima plângere făcută împotriva deciziei CNSC, plângere prin care se încerca blocarea procedurii prin care se realizează obiectivul de interes județean. „Soluția pe scurt: Respinge excepția tardivității formulării plângerii. Respinge plângerea ca nefondată. Definitivă“, se precizează pe site-ul Curții de Apel Bacău.
„Eram siguri că vom primi această decizie din partea instanței, pentru că s-a lucrat profesionist, cu responsabilitate, în cadrul acestui proiect! Regretul nostru este că s-a mai pierdut din timp cu judecata, dar acum important este că am trecut într-o nouă etapă dintre cele care trebuie parcurse pentru realizarea investiției. Așadar, urmează ca în scurt timp să începem să primim oferte de la agenții economici interesați de a realiza proiectarea și execuția sediului viitorului spital. Ca președinte al Consiliului Județean Neamț, trăiesc una dintre cele mai frumoase perioade aferente funcției! În urmă cu câteva zile am semnat, alături de ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, în prezența premierului Marcel Ciolacu și a altor membri ai Guvernului României, contractul de finanțare pentru realizarea acestui spital la noi în județ. Așa cum am mai spus, e un moment în care începem să scriem o nouă istorie într-un domeniu esențial al unei comunități, în sănătate! Nemțenii vor avea în județ o unitate medicală clădită și dotată asemeni marilor spitale europene. Ne pregătim să demarăm o investiție de aproape 1,7 miliarde de lei, inclusiv TVA, care înseamnă construirea a trei corpuri de clădire, desfășurate pe o suprafață ce va depăși 66.000 de metri pătrați. Doamne ajută, să avem puterea de a duce la capăt acest proiect pe care îl consider unul dintre cele mai importante derulate de către instituția noastră, în ultimii ani!“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.Proiectul „Construire sediu nou pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, județul Neamț“ cu funcțiuni și tehnologii inovative pentru protejarea climei și digitalizare va fi realizat pe un amplasament nou, care se aliniază normelor europene. „Suprafața construită va fi de 14.550 metri pătrați, iar suprafața desfășurată de 66.342 metri pătrați. Finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Viitorul spital de urgență, construit de la zero, va fi dotat după ultimele standarde în domeniu. Prin implementarea acestui proiect se va realiza o infrastructură modernă, care să permită eficientizarea actului medical în Neamț. Clădirea va cuprinde toate secțiile necesare funcționarii unui spital județean de urgență“, a precizat Răducu-Adrian Păduraru, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.
Foto
https://www.facebook.com/photo/?fbid=794428392824898&set=pcb.794428502824887