Cea mai mare unitate sanitară din județul nostru începe să se schimbe. Cu pași siguri, în două dintre secțiile de importanță majoră pentru tratarea bolnavilor, respectiv secția Chirurgie și secția Anestezie si Terapie Intensivă, schimbările au devenit vizibile. Astfel, Consiliul Județean Neamț a asigurat finanțarea integrală a renovării pavilionului chirurgical, costurile ridicându-se la peste 547.000 de lei.
„Igienizarea secției a acoperit întreaga structură, respectiv cele 75 paturi. Saloanele arată cu totul altfel. Mai sunt câteva de amenajat, în prezent secția funcționează cu 50 de paturi din cauza lipsei de personal mediu și de îngrijire, dar și această problemă am încredere că va fi rezolvată cât mai repede, la final de săptămână fiind organizat un concurs de ocupare a posturilor vacante. Toate saloanele au fost recondiționate și pasul următor este amenajarea băilor.” spune dr. Cristina Atănăsoaie-Iacob, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.
Cât privește secția de Anestezie și Terapie Intensivă, aici lucrările de reamenajare au demarat în luna octombrie 2023, cu ajutorul Fundației pentru Copii Alex Zamfir și sunt finalizate în proporție de 80%. Urmează, însă, partea cea mai costisitoare, respectiv amenajarea rețelei de aer medicinal, de fluide medicale și oxigen medicinal, refacerea instalației electrice și a sistemului de climatizare.
”Spitalul rămâne o prioritate pentru Consiliul Județean, iar proiectul de reamenajare a secției ATI este unul extrem de important. De aceea, am alocat suma de 1.000.000 de lei, bani care urmează să fie utilizați prin proceduri legale în perioada imediat următoare. Secția va avea aceeași structură, cu 17 paturi de terapie intensivă, dar nivelul de calitate și de siguranță pentru pacienți, circuitele și instalațiile noi, se vor ridica la cele mai moderne și competitive standarde.” – a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Foto
https://www.facebook.com/photo?fbid=816455363955534&set=pcb.816456967288707